Norlie & KKV

Som jag har väntat! Idag kom äntligen beskedet! Äntligen kommer dom till Gävle! I'm There! 
 
 

Bokslukaren

Efter att ha plöjt mig igenom mina 4 senaste låneböcker - var jag och lånade fyra stycken nya. En ska sparas och få följa med till London. 
 
För mig är läsning en riktig avskoppling, en stund för mig själv då allting runt omkring i livet försvinner för en stund - och det är bara jag och boken. 
 
Hur annars överlever man flygresor dessutom? Okej, det blir nog en podcast på planet dit, med tanke på hur tidigt man kliver upp, men kvällarna borta är extra härliga med en bra bok! 
 
 
 

Varför Rengöring?

 
Vad gör en Rengöring?:
 
Avlägsnar smuts, patriklar och överflödigt sebum/talg.
 
Förbereder huden för kommande produkter.
 
Viktigt att tänka på vid köp av rengöring: 
 
Konsultera helst med en utbildad hudterapeut innan ditt allra första köp. 
 
Köp en rengöring som är anpassad efter din hudtyp. 
 
Köp en rengöring som passar din livsstil och hudvårdrutin. 
 
Hur använder jag rengöring?:
 
Vid fet/bland- eller normal hy används rengöring 2gånger om dagen, morgon & kväll. 
 
Vid torr/känslig hy används rengöring med fördel enbart på kvällen, och endast ett ansiktsvatten på morgonen. 
 
Hur rengöringen ska appliceras och tvättas av kan du alltid läsa på förpackningen eller på produkten. 
 
 
Nedan kommer jag visa några olika rengöringar. Självklart finns det andra, och av andra märken. Men dessa produkter har jag själv använt och vet håller måttet. 
OBS! Ha i åtanke att dessa rengöringar är av bra kvalite och räcker i ca 6månader , vilket höjer priset en del- men i slutändan blir det samma pris som för billiga rengöringar som tar slut direkt. Dessa är dessutom snälla för din hud. 
 
Olika rengöringar:
1. Babor Hy-öl + Phytoactive - Alla hudtyper. Hy-öl 269kr & Phytoactive 209kr. 
Rengöringsolja + ört/växtextrakt i två steg. ört/växtextrakt finns efter hudtyp och gör därför denna rengöring lämlig för alla. Passar extra bra vid användning av mycket make-up. 
 
 
 
2. Dermalogica special cleansing gel - Alla hudtyper. 359kr.
Rengöring i ett steg. Oljefri och helt fri från parabener, konserveringsmedel och färgämnen och parfym. Perfekt för alla hudtyper. 
 
 
3. Md Formulations facial cleanser - Alla hudtyper (finns även sensitive). 395kr. 
Rengöring i ett steg. Innehåller glykolsyra, som är en aha-syra. Tänk på att vid användning av denna produkt är det extra viktigt med solskydd. Rekommenderas till användare som är vana att jobba på huden och spenderar lite extra tid och energi på hudvård. 
 
 
4. Elemis Tri-enzyme resurfacing facial wash & ansiktsvatten - Äldre/mogen, fet/bland & ojämn hy. 379kr + ansiktsvatten.
Rengöring i två steg. Rengöringen ska efterföljas av ansiktsvatten för att återställa ph-balansen i huden. Innehåller tre olika former av enzymer (exfolierande effekt). 
 

Varför?

Kommer att göra en lite serie inlägg här i bloggen som heter Varför ....... ? Den kommer vara så många inlägg som jag kan komma på, men har några förbestämda redan bestämda. Jag kommer ta upp olika delar inom hudvård, förklara varför vi använder dom, hur det funkar och även ge lite olika tips på produkter i olika prisklasser. 
 
Bestämda Inlägg: 
 
Varför Rengöring? 
 
Varför Peeling? 
 
Varför dag/nattkräm? 
 
Varför Mask? 
 
Varför Serum? 
 
Varför Aha-/bhasyra?
 
Några flera varför som ni vill att jag ska ta upp ? Lämna en kommentar :) 
 

Det börjar närma sig!

London kommer dag för dag lite närmare. Kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar! Detta blir min 4:e resa till London och jag älskar det mer och mer för varje gång :)

Idag växlade jag inte mina pengar till brittiska pund, och när jag kommer hem blir det en stor London-guide här i bloggen. Både mat, shopping, sevärdheter etc,


Rengöring

Har glömt visa min nya rengöring som jag använder. Den kommer från Dermalogica och passar i princip alla! Den är superlätt att använda och funkar även som en bra första rengöring (då känslan är mer löddrande än oljig). 
 
Jag beställde från beautybay och fick då med lite prover också. Jag kombinerar denna rengöring med en ezymrengöring från Elemis. (När jag har tränat eller haft mycket smink tvättar jag alltid ansiktet två gånger)
 
Som hudterapeut blir man väldigt sugen på att prova massor, så vi får se vilken rengöring jag provar här näst. Nu ska jag köra slut på den här och sen får vi se vilket märke som blir här näst! 
 
Ps. Denna rengöring är oljefri! Så den passar perfekt om man ex har fransförlängning! 
 
 

5års present till Mike

Gjorde en fotobok i 5års present till Mike - Hade gärna lagt ner ännu en timme på den, men överlag är jag jättenöjd. Rätt så snabb leverans och mycket fin kvalite på boken. Tummen upp (Y)
 
Beställde från Fujidirekt för 295kr + frakt 39kr :) 
 
 

Nu jäklar!

En urvriden sportbh och t-shirt, spykänsla och skakiga men senare - kan jag stolt säga att jag nått mitt andra personliga mål (trodde aldrig det skulle gå) - sprang med håll från och till i 3km. Men jag klarade det! Suck it 5:an - nu är det dags måt nästa mål = 6:an!

Lycklig och tomatröd i ansiktet njuter jag nu av några minuters stretch på gräset i strålande sol - what a day!!! :)


5 år av mitt liv...

Har jag fått spendera med min underbara och fantastiska man <3 älskar dig av hela mitt hjärta och ser fram emot alla år framför oss <3


INKED

Längtar redan efter nästa tatuering. Det tog mig många år att komma fram till något som skulle bli min första tatuering, men jag kunde inte vara mer nöjd än jag är idag. Jag vill att alla mina tatueringar ska betyda något för mig, och det kommer nog ta något år till innan jag har nästa tatueringsuppenbarelsen. Men som jag längtar! 
 
Jag gjorde min tatuering hos Max på Custom Illusion, och allting kändes helt perfekt. Kommer absolut att gå tillbaka till honom nästa gång. Min tatuering är så sjukt fin. 
 
 

Style of eye

Imorgon på fredagsklubben - slickcity - tagga!


Legat på latsidan

Fy för att ligga på latsidan - vilket är vad jag har gjort idag. Det måste det bli ändring på!

Imorgon ringer klockan tidigt för en tur med fredagspodden (Hanna & Amanda) i lurarna under en morgonpromenad i raskt tempo runt 6:an i H-by.

Älska Hemlingby.


25


Cheeeeeeeeez doodles från OLW <3 Jessica

Har en riktig beroendeperiod just nu, och det gäller OLW's ostbågar. Någon mer en jag som är lika galen i dom? Det farliga är att man inte kan äta lite, utan det är så gott så det slutar med att man har tryckt i sig på tok för mycket... 
 
J A G Ä L S K A R C H E E S E D O O D L E S ! 
 
 

Sista solstrålarna

När det fina vädret väljer att visa sig, måste man helt enkelt passa på att njuta för full av det sista soldagarna för iår. Detta göra med en After-Work med Matilda igår, på brända bocken - och middag idag med Mike på Terassen pub och köks uteservering. Hoppas på god mat - är vrålhungrig redan! 
 
 

H-by 4-ever

Efter ännu en sväng i H-by klockade jag min snabbaste vända på 2,5an hittills. Äntligen kom jag under 15minuter och landade på 14:53min - STOLT! :)

Springer alltid med runkeeper på, jättebra app för att veta hur man ligger till längs vägen och bra för att motivera mot ett mål i sikte. Fick sedan ett roligt mail av dom - väldigt trevligt inslag :)

Dessutom sprang jag på min kära äldsta kusin Frida - denna morgon börjar bra! Nu ska jag äta en stor skål frukt och kolla på ett avsnitt av SYTYCD!


Everyday should be a good hair day

När jag var yngre förstörde jag mitt hår rejält. Alldeles för mycket plattång, hårfön, löshår och hemmablonderingar. Detta ledde till att min hår till slut aldrig blev mycket längre än precis nedanför axlarna. 
 
Sedan bestämde jag mig, och det tog mig drygt 3 år, men nu är mitt hår nedanför bh-bandet till och med! Något jag absolut inte trodde var möjligt. Det är längre och friskare än någonsin. If there is a will, there is a way. 
 
Såhär gjorde jag:

Ingen plattång eller hårfön, endast i speciella fall (totalt kanske 1gång/varannan månad)
 
Bra frisörprodukter, schampoo och hårmask. 
 
Tvättar håret max 2ggr/veckan.
 
Endast tofsar utan metallspännen, och helst inte hårnålar eller liknande. 
 
Och viktigast, ingen hårfärg eller blondering! Enbart toning 4ggr/år. 
 
Och resultat är fantastiskt. Att ta hand om mitt hår är lika viktigt som att ta hand om min hy. Mitt hår är väldigt fint  och glansigt, men jag har samtidigt väldigt mycket och tjockt. Jag tvättar alltid håret i 2-3etapper och varje del tvättas två gånger - annars blir det inte rent. Hör med er frisör vad ni ska ha för produkter och hur ni ska sköta ert hår. 
 
Tack, till Sanja som häromdagen hjälpten mig välja ut ett nytt schampoo till mig. Ska för första gången prova Kerastse. Superpeppad! 
 
 
 

Avojuice - OPI

Dom absolut, genom tiderna, mest fantastika, underbara handkrämerna - NÅGONSIN! 
 
Dessa hand & body lotions, från OPI är fantastiska, adjektiven räcker inte till. Dom kommer i flera olika ljuvliga dofter och dom är duperdryga och räcker länge. Min favorit är Mango - ett must have, och extremt bra present tips! 
 
Har tappat bort den exakta siffran men priset ligger någonstans mellan 250-300kr. Finns på Spa Gamla Gefle, här i stan eller på OPI-återförsäljare. 
 
 

The sun will rise

And though you can't see it's
So hard to believe it
Sometimes you just need a little faith 
There's an answer to your prayer
And I swear that there'll come a day, 

The sun will rise
 
 
 

Rise and shine!


Myslunch med mormor

Idag har jag spenderat dagen med min helt underbara mormor, och vi tog en nyttig lunch på stan. Älskar salladerna på cafeet i gallerian nian!


Att behålla brännan

Nu när sommaren börjar närma sig mot sitt slut, vilket den ju tyvärr gör, är det dags att börja ta hand om huden lite extra för att fortsätta se sommarbruna och solskyssta ut en bit in på hösten. 
 
Hittade ett klipp från nyhetsmorgon i Tv4 på en hudterapeut som förklarade väldigt bra. (Spana in klippet i länken längst ner i inlägget). Och det hela sker i tre steg. 
 
1. Peeling
Peeling bör göras 1-3ggr i veckan på kroppen, och 1-2ggr i veckan i ansiktet. Använd alltid en peeling anpassad till ansiktet, då den måste vara mildare och inte rivig. Till kroppen kombineras peeling med fördel med skrubbvante eller borste. 
 
2. Återfukta
Bodylotion, olja, creme, serum etc. Efter peeling är det alltid viktigt att återfukta huden. Att smörja in sig ska man alltid göra, kroppen varje dag - och ansiktet morgon och kväll. Använd produkter speciellt anpassas efter din hud i ansiktet. 
 
3. Fuska
B-U-S, Solpuder eller Bronzing gel/Färgad dagkräm i ansiktet. 
När huden är förbered är det dags att fuska litegranna, för att behålla lystern och färgen lite extra. Välj den metod som passar dig bäst - och som alltid - rådgör gärna med din/en hudterapeut för att välja produkter som passar just dig. 
 
Tycker det är så kul att se att både Babor och Elemis har flera produkter med i samlingen på borden i klippet. För er som är extra torra kan jag rekommendera den röda oljan som Annica visar. 
Elemis har två olika oljor, en som heter Japanese camelia oil (Perfekt på bristningar, under graviditet eller för mycket känslig hud. Doftfri) och Frangipani manoi oil (Bas med kokovax så den är stel i rumstemp. skölj under varmt vatten en kort stund för att få den flytande. Dofta ungefär godis, nästan så man vill slicka på sig själv efter man använd den. Helt underbar.) 
Oljorna ligger runt 30pund styck (Ungefär 330kr + frakt) men håller i en evigthet. Och för er som gillar Elemis kan jag starkt rekommendera denna internetsidan, då dom har mycket fina erbjudanden och paket där man i princip för två produkter för priset av en. 
 
timetospa.co.uk
 
 
 
Länk till klippet på Tv4 Nyhetsmorgon:
 
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2414729&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Bok nr 2

Har precis avklarat Alek Weks självbiografi (bra och intressant bok, hade gärna fått vara längre) och ger mig nu in på bok nr 2.

Sophia Kinsella - dubbelbokat


Staying in

Har unnat mig en äta och ligga i soffan dag med min underbara Mike. En morgonpromenad och en kopp kaffe hos farmor och farfar är allt vi har lyckats göra idag. Så uppdateringen är ganska trött, som ni förstår. 
 
Imorgon blir det nya ryck och ordentliga uppdateringar :) Nu blir det Scary Movie 5! 

Sparkle!

Såg dessa på stan för ett tag sedan. Isadora har kommit med löst glitter, som ska appliceras ovan på ett nagellack i samma färg. (Tror det går lika bra att använda nagellack från andra märken).
Finns flera olika färger och passar om du vill ha RIKTIGT glittriga naglar :)

Pris: 69kr / burk glitter.
Min fundering: hur mycket räcker det till? Kan tänka mig att mycket glitter går till spillo. Någon som provat?


B-U-S till ansiktet

När det kommer till B-U-S applicering i ansiktet tycker jag att det är viktigt att man investerar lite extra pengar i att köpa specialla produkter till ansiktet. Antingen i krämform, eller det smidigaste - servetter. 
(Tänk på att färgen går bort fortare i ansiktet, så det kan gå åt flera servetter mellan gångern du applicerar på kroppen)
 
Tänkte komma med tre förlslag på B-U-S till ansiktet. 
 
1. Dr. Dennis Gross Alpha-beta glow pads. 20kr styck. 
Denna har jag själv provat och färgen blir väldigt fin, MEN det blir väldigt mycket färg. Tanken är att servetten ska appliceras ihopvikt, 1, 2 eller 3 gånger över ansiktet. Är du normal i hudtonen stryck bara på 1 gång! Och ta sedan resten över decolltage och armar. 
Den är väldigt prisvärd då den är dryg och har en helt okej, svag doft. 
 
 
 
2. TanCan towel, 16kr styck.
Denna produkt har jag hemma. TanCans vanliga spray kan man använda i ansiktet också, men det har jag inte vågat prova, speciellt med min bland/feta hudtyp. 
Det jag vet är att Tancans produkter är HELT LUKTFRIA - och det kan jag själv intyga. Trodde inte på det förens jag provad själv. 
Återkommer igen när jag provat denna, innan jag drar till London i höst. Priset är 16kr, vilket är väldigt bra tycker jag. 
 
 
 
3. St tropez gradual tan for face, 130kr. 
Har inte provat denna själv, men använder som sagt deras gradual tan till kroppen och den funkar jättebra på alla hudtoner. Skulle dock rekommenderas en sån här produkt till en hudtyp som är mer torr till normal. Har du fet eller oren hy, kör på servetter. Tummen upp för väldigt bra pris (Y)
 
Vinnare av InStyle best beauty buy 2013! 
 
 
 

Quick-fix tips!

När jag får stora utbrott med finnar, då finns det bara en sak som avhjälper. Babor - Purifying active fluid. 
 
Denna produkt kommer i 7pack glasmapuller, a 2ml var. En glasampull räcker till två appliceringar (men den måste appliceras inom 24timmar och förvaras i kylskåp hela tiden). 
 
Du knäcker glasampullen och klappar in koncentratet på en nyrengjord hy (gärna efter rengöring och peeling). Kan användas som jag, enstaka gång då och då, för att reducera finnarna om man känner att det är för mycket eller man ex ska bort någonstans. Eller i kur, på 1 om dagen i 7 eller 14 dagar - då blir resultatet mer bestående och passar dom med mycket orenheter. 
 
Huvudingrediensen är Tea tree oil, en eterisk olja som är naturligt anti-bakteriell och inflammarionshämmanden. Finns att köpa på hudvårdsalonger som säljer babor (finns ej i Gävle) eller på skincity.se.
 
 
 
 
 
 

'cause it's saturday night

I lördags var vi ut och lyssnade på vår vän Johan (Il Giovanni) som hade sin releasefest på Slickcity. Vilken FANTASTISK kväll det blev. Helt jävla amazing. Det är inte varje dag man får se en stjärna födas.
 
Jag trotsade alla mina comfortzones och körde all-in med färg. Här är resultatet! 
 
 
 
 
 
 

Träningshetsen

Visst har det blivit lite av en träningshets på senare tid? 
Vi hade en lång och väldigt intressant disskusion om detta i skolan, på våra österländska terapier lektioner, med vår lärare. Jag förundrades över hur få personer som alltid bara tränat för att det är roligt - vilket fallat alltid har varit, och är för mig. Träning är någonting som gör mig glad och hjälper mig slappna av. 
Men då fick jag frågan: Har du alltid vägt lika mycket? Varpå jag svarade: Ja, vad jag än gör väger jag ungefär lika mycket. Och just där i mitt svar, låg även svaret för många andra. 
 
Att vara smal, och väga si och så, att gå ner en strl etc. har ju ALLTID varit en sjuk hets hos oss kvinnor, en väldigt ohälsosam hets. Något jag aldrig riktigt tagit del av, eller mått dåligt över - kanske just för att jag har haft en bra ämnesomsättning, även om jag aldrig varit sådär superduper mager. 
 
Så, istället för att hetsa över att träna, varför inte bara ha kul? Och lära oss att älska oss själva för dom vi är och hur vi ser ut. För även om du inte går ner si och så mycket, eller blir som dom där äckligt smala fotomodellerna, så är det nyttigt. Både just nu, och imorgon, och hela ditt liv. Det är tid investerad i dig och ditt välmående. Man ska träna för att det är kul! 
 
 
 
 
 

FREDAGENS OUTFIT

 

Bokslukare

Bland Det bästa med sommaren är böckerna! Slukar nya varje vecka och har därför promenerat ner till biblioteket och laddat upp med 4 nya böcker.
Alek weks självbiografi
Committed (uppföljare till eat pray love)
Och två nya böcker av Sophie Kinsella


Sommar, sommar, sommar!

Idag bär det av dett stranden och sola :) för detta tillfälle rotar jag fram min blommiga strandklänning som jag köpte för 4 år sedan på primark - för 5pund! Behöver jag förklara hur mycket jag längtar till London? ;)

 


Stadsfesten

Om 7 timmar stämplar jag ut från jobbet och sitter på bussen hem, mot två dagar lediga med min älskling.
Två dagar med sol, mojitos, party och stadsfest.

Mojitos <3


Dagens viktigaste måltid

Jag är en riktig frukost/morgonmänniska - och jag sitter alltid minst 30minuter på morgonen och äter min frukost.
På helgerna får man fuska, men på vardgar äter jag alltid hårtbröd med kalkon, ett glas brämhults och en stor skål frukt. Bra start på morgonen (Y)


Aloe vera drycken!

Ny favorit inför sommaren. Nyttig, god och mycket törstsläckande. Finns orginal och med gojibär! Runt 18-30kr beroende på vart du köper den.


RSS 2.0