Blev visst lite nytt till håret också, när jag ändå håller på...

Fick ett påminnelsemail om lite erbjudanden på gällde till och med midnatt idag - från en av det engelska sidorna jag brukar beställa ifrån. Lookfantastic.com. 
 
Dom har upp till 25% på Kerastasé och dessutom 10% på alla märken utöver det! Så fick en riktigt bra rabatt och passade på att köpa ett till schampoo, ett nytt balsam och en borste från Paul Mitchell. 
 
Älskar mitt nya schampoo (kommer en recension snart) och hoppas på lika bra balsam. Någon mer som använder Kerastasé? 
 
Så, behöver ni något? Passa på att få lite rabatt, + Free International Delivery - tummen upp! 
 
 

MD. FORMULATIONS

Igår investerade jag i ett helt nytt set med hudvård. Bara en till produkt jag ska köpa, ett serum, men det får bli när nästa lön kommer. 
 
Har provat olika märken, men inte hittat det som ger mig exakt dom resultaten jag vill ha. Eftersom allas hud är olika kan det ta en stund innan man hittar det som funkar för just dig. 
 
Nu ska jag ge ett helhjärtat försök med Md. Formulations och decleor. Fick hjälp på jobbet igår av min duktiga kollega att välja ut alla produkter. Jag ber alltid andra om hjälp för att hitta produkter till mig själv, då det är jättesvårt att se kliniskt på sin egen hud. 
 
Kan tipsa om MD Formulations som har jättefina start-kit och rese-kit till förmånliga priser. Superbra om man verkligen vill prova något nytt!
 
Jag köpte: 
 
1. Md Formulations Facial Cleanser
2. Md Formulations Moisture Defense Antioxidant Creme
3. Md Formulations daily peel pads
4. Decleor - Night balm essentiel
 
 

En hes hals

Har precis kollat klart på matchen Brynäs - Linköping. Och skrikit mig själv halvt hes. Brynäsare föralltid :)
 
 

Wiho! Håll tummarna!

Äntligen såg mina ögon bra ut igen!! 

Nu ska jag prova endagslinser - håll tummarna att det funkar på mina missbildade ögon. Jäkla brytningsfel som alltid ställer till det! :P 




My new thing

Efter att äntligen ha skaffat gymkort igen, på korpen, har jag bestämt mig för att jag ska träna 3 dagar i veckan, minst.

Då jag har kort på passen, så blir det Step/styrka och muskelpass jag går på. Blir en bra blandning av kondition och styrka - och ledarna är jätteduktiga :)

Längtar redan tills nästa pass!




En vecka som väntar

Idag börjar min variant av jobba-tills-jag-inte-kan-stå-längre veckan! 

Från och med idag, tills nästa söndag (10dagar) jobbar jag 9 av dessa! Mentala förberedelser är i fullt sving k huvudet. 

Dagarna är varvade mellan båda mina jobb, som tur är! Ser riktigt fram emot en dag på SPA imorgon, och träffa massa underbara kunder. 

Vilar upp mig genom en mysstund i sängen, såhär mitt på dagen, med mike och alex och sigges podcast. Mys!

Om någon timme ska jag förbi optikern och få veta om jag äntligen kan börja med linser igen, och sedan 5 timmar av att servera burgare, men vad gör vi inte för att komma lite närmare våra mål? 







These are just some of my favorite things...

Har precis fixat och trixat lite i min garderob och packat upp alla nya kläder, skor och väskor från London. 
 
Garderoben är verkligen min lilla fristad och pärla i lägenheten. Dock vore det ju fint med mer utrymme, men älskar det lilla jag har. Skohyllorna är svårslagna. Behöver jag säga att jag gillar svart? ;)
 
Bjussar på det två finaste skohyllorna, med mina favoriter. Har dock 3 till fulla. Man kan aldrig ha för mycket skor  - eller hur? 
 
I  <3  S H O E S ! 
 
 
 

Som en ny telefon

Har tagit mig tid att uppdatera telefonen och jäklar vad snyggt det blev! 

Som en helt ny telefon typ! Dock är den ju lika seg som vanligt, men den får hänga med ett år till - sen vill jag nog ha en Iphone 5s :) 




Muskelpass

Idag har blivit en riktig göra-dag! 

Har varit och storhandlat på morgonen, kört ett muskelpass på korpen (nyfunnen favorit), nu är det tvättid och kl 16:30 är det dags för 6,5timmar jobb på springande ben. Kommer somna ganska ovaggat ikväll kan jag lova!

Imorgon blir det en välförtjänt sovmorgon, innan ärenden på stan, pch på kvällen go mat och hockey med vänner. Heja Brynäs! 




Det här med självbiografier

Har fastnat för självbiografier på senaste tiden. 

Top 3 är helt klart Zlatan, Ron Jeremy och allt bäst Jenna Jameson.

Idag börjar jag på Marcus Samuelssons QUI, CHEF!




Jamie Olivers Italian

Första kvällen i London käkade vi på Jamie Olivers Italian i Covent Garden. Vi kom dit stax innan 8 och då var väntetiden 50minuter. Vi fick en slags personsökare/beeper att ta med oss medans vi strosade i närliggande butiker. Efter redan 40minuter började den vibrera = vårt bord var färdigt. 
 
Personalen var jättetrevliga, maten kom efter 5minuter och atmosfären var otroligt mysigt och geniunt. Min favorit var det öppna köket i restaurangen. Jag gillar när man kan se hur dom hanterar maten. 
 
Självklart åt vi alla pasta, som görs på plats varje dag, och det var helt underbart gott. Och biligt! Vi åt 3 varmtätter, 3 alkoholfria drinkar, två kaffe och två efterrätter. Allt som allt blev 600 svenska kronor. Och då var både service, lokal och mat av toppkvalite! 
 
Jamie Olivers Italian är ett måste om ni reser till London. 5 av 5 - helt solklart! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tottenham court road

Pga det dåliga vädret - blev det mycket dåligt med bilder. I princip inga alls. Enda bilderna jag tog var från första kvällen - på jamie olivers italian. (Kommer ett inlägg om det - med massa bilder) Och sedan i veckan kommer min London-guide. Allt du måste göra och inte göra :) 
 
Bjuder på denna bild på väg i tunnelbanan! (med min nya jacka från Primark - mitt absolut bästa köp för 22pund)
 
 

Arbetssöndag

Här sitter jag i morgonrock och kollar på tabathas saloon take-over innan det är dags för 4 timmars arbete. 

Men vad gör det? För i eftermiddag ska jag iväg på tacomys med massa härlga tjejer = bra söndag!




Klantarsel

Klumpig som jag är lyckades jag ramla med cykeln - ståndes helt stilla. Som rubriken lyder så är jag ett klantarsel. Så nu har man skrubbsår och ett blåmärke på knät, det var inte igår!

Varning för bilden!




Tillbaka på svensk mark

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen efter härliga dagar i London. 
22kg bagage och 6kg handbagage är jag med ny garderob <3 

Totalt fick jag ihop ganska många påsar med grejer från Primark, dock bara några tusenlappar fattigare. 
En kvittot var 46artiklar (inkl skor och väskor) för totalsumman 234pund. Kan inte bli mycket bättre - shoppingparadiset! 



Terminal 2





Om exakt 24 timmar...

Står jag men mamma och mormor och checkar in på Arlanda, terminal 2. Det nalkas 5dagar i London med massa spännande utflykter (kommer london-guide efteråt).

Ja, nu är klockan strax halv 8 och jag kan inte sova längre p g a resfeber. Väskan står här packad och redo. Snart får jag åka tillbaka till min favoritstad, London.




Livet som hudterapeut...

ger helt underbara arbetsmiljöer!
 
 

Såhär ser min kväll ut:

Efter 8timmar på jobbet, en handling på Willys och 3 timmar i tvättstugan - förtjänar jag en mysig stund i soffan med massa onyttigheter!


Flashback London 2010

 

Tänk att....

shortsen användes under september! Tog en lässtund i solen idag. Mys! <3
 
 

Varför serum?

Vad är serum? 
Serum är en fluid, och är mycket lättare i koncistensen än krämer. Serum är ofta mindre på molekyler nivå - vilket leder till att det kan penetrera huden djupare än andra produkter. 
 
Vad gör serum? 
- Serumet tränger ner djupare i huden, och kan då jobba djupare.
 
- Förbereder huden inför krämen, så huden kan ta upp krämen optimalt. 
 
Hur använder jag serum? 
Serum appliceras efter rengöring, och innan kräm. Går att använda morgon, kväll eller både och - beroende på vilket typ av serum man använder. 
 
 
1. Babor basic care - Alla hudtyper, perfekt för fuktfattig/yttorr hud. 239kr. 
Bra första serum, som funkar både morgon och kväll. Huvudingredienser är hyaluronsyra och panthenol (båda mycket bra fuktgivare)
 
 
 
 
2. Decleor serum - flera sorter anpassade för olika hudtyper. 529kr
Serum baserade på eteriska oljor. Ylang Ylang för fet hud (dämpar talgproduktionen), Angelique för torr hy (återfuktar och återfettar på djupet), Rose dorient för känslig hy (lugnar och skyddar) och Neroil för alla hudtyper (återfuktar) 
 
 
 
 
3. Md formulations Vit-A-Plus serum serie. Flera serum beroende på hudtyper. 559kr - 859kr. 
Mer arbetande och resultatinriktatade serum. Flera serum för olika hudtyper. Fet/blandhy, Mogen hy, Pigmenterad hy. 
 
 

O M G !

Nu är vi nere på ensiffrigt!


Titta vad som damp ner i brevlådan idag! Lycklig!

Äntligen kom min efterlängtade Gradual Tan från St. Tropez. K A N I N T E L E V A U T A N! 
 
 
 

Så går du till väga för att hitta en auktoriserad hudterapeut

Det viktigaste att kolla efter gällande hudterapeuter är att dom har har gått en SHR-godkänd utbildning. SHR står för svenska hudterapeuters riksförbund och det finns idag 7 stycken godkända skolor i Sverige. 
Att skolan och hudterapeuten är SHR-godkänd ger dig som kund en kvalitetssäkerhet på arbetet - att det utförs av en väl utbildad terapeut. 
 
Följande skolor är SHR-godkända: Yrkeshögskolan för hudvård & spa, Gilda skolan, Elisabethskolan, International beauty school och Yrkeshögskolan i Landskrona.  
 
Inte alla salonger är medlem i SHR, men kan fortfarande ha hudterapeuter som är SHR-godkända och på så sätt också är auktoriserade. Om salongen är medlem i SHR kan det finnas en logga någonstans på salongen, också ofta skylten nedan. I princip alla seriösa salonger i Sverige är medlem i SHR. 
 
Om det inte finns någon logga på salongen, fråga! Precis som skylten säger kan vem som helst i Sverige kalla sig själv hudterapeut och öppna en salong - så var noga och kolla upp saken innan du går på behandling. 
För att söka på salong och kolla om dom är medlem kan du gå in på SHR's hemsida: http://www.shr.nu/?q=sok_salonger
 
Ytterligare diplom är Cidesco, vilket är det internationella förbundet för hudterapeuter - och där är det 3 skolor som är godkända. Om en salong/hudterapeut har Cidesco betyder det att den även är internationellt auktoriserad - och kan då jobba över hela världen. 
 
Följande skolor är Cidesco-godkända: Yrkeshögskolan för hudvård & spa, Elisabethskolan och Gildaskolan. 
 
 
 

Ansiktsbehandling

Kilar in på en timmes ansiktsbehandling nu - tack och lov - då min hy bestämt sig att bryta ut i ett utbrott av finnar!

Känns lite läskigt sådär, när man sjäöv kan. Hoppas att jag kan slappna av, men det ska nog gå bra :)

Självklart har jag valt en hudterapeut som har den bästa utbildningen man lan ha (samma som jag)

Kommer ett inlägg i eftermiddag om vad du ska kolla efter när du väljer hudvårdssalong/hudterapeut!


Välförtjänt

Välförtjänt mys i sängen med tända ljus, svenska hollywoodfruar, proteinbar och smoothie - efter ett helt fruktansvärt jobbigt step1/styrka pass. Åh fy sjutton!


Jag överlevde - med nöd och näppe!

EFIT-passet igår var fruktansvärt jobbigt. Kul - men jäklar vad slut jag var när det var klart. Idag kan jag knappt använda armarna och jag har jätteont i bröstmusklerna. 
 
Nu väntar ett 7timmars arbetspass - och sedan direkt hem för att byta om och cykla ner till Korpen igen för ett Step 1 / Styrka-pass, vad har jag gett mig in på ? 
 
Bjussar på denna suddiga bild från danslinje-tiden. Målet är att bli lika vig som jag var då (eller mindre stel kanske man ska säga) och jag har en låååång väg kvar. 
 
 
 

EFIT

Efter vad som såg ut som en händelselös vecka, har jag fått 3arbetspass och massor av sysslor att hinna med. Som en impulspresent till mig själv åkte jag ner till korpen idag och teckande ett 6månader gruppträningskort! Jag har alldeles för dålig diciplin för att gymma (läs: det är skittråkigt) så pass passar mig perfekt ;) 
 
Ska idag prova på EFIT, Effektiv Funktionell Intensiv Träning, om jag inte minns fel. Känner mig aspeppad - dock får jag nu höra att det ska vara mycket värre än cirkelfys (på friskis, som jag gått på förut). Så vi får se om jag kommer hem efteråt! Imorgon har jag bokat in Step också - min favorit! 
 
L E T S D O T H I S ! 
 
 

Det här med ögonbryn...

Ögonbryn är en ständig spelpjäs inom skönhet. Där kan vi se trender, som kommer och går. Förut var det inne med väldigt smala och mörka (läs 80-90-talet) och nu är det inne med naturliga, och rätt så tjocka bryn. 
 
Om du frågar mig, är trenderna något man ska kasta åt sidan och skita fullständigt i. Det viktigaste med ögonbryn är att dom passar ens ansikte, och eftersom alla har olika ansikten - ska vi också ha olika bryn. Vissa passar i smala, och vissa kan ha större. Du vill kanske inte ha ett par massiva bryn på ett nätt, litet ansikte osv. 
 
Själv gjorde jag det fruktansvärda misstaget och plockade sönder mina vid en ung ålder. Om något bara sagt ifrån och låtit ett proffs sköta det. Jag hade jättefina, tjocka bryn när jag var liten, men efter att jag börjat plocka är dom tunna, raka och supertråkiga - helt förstörda. 
 
Min form är i sig naturligt rak, så jag behöver plocka rätt för att få lite form, vilket är svårt om man plockat bort nästan allt.... Om jag bara kunde gå tillbaka...
 
Men det går ju inte, så när jag börjar skolan till hud- & spaterapeut fick vi inte plocka brynen - vilket resulterade i 1 1/2 år nu, där jag spar så mycket jag kan, och succesivt plockat dom för att få fram så mycket bryn som möjligt att ha kvar. Och resultaten blir bättre - men jäklar vilken tid det tar. Och jag kommer aldrig riktigt få så som jag önskar, men nu kan jag helt klart leva med dom i alla fall. Tack gud för brynpennor & skuggor! 
 
Så tips: Gå till en professionell hudterapet eller annan person som kan plocka bryn. Vill du plocka själv hemma, gå och få en form plockad - som du trivs med - och sen kan du fortsätta underhålla den själv. 
 
 

Tips på startkit - nu 199kr!

Såg att skincity.se har rea på start-kiten från babor. Perfekta om ni vill prova några nya produkter, eller ha på resan? Ordinarie pris på kiten är 449kr - nu endast 199kr! PROVA! 
Jag kan varmt rekommendera produkterna, då jag jobbat med om under hela skoltiden - och använder dom mycket själv fortfarande. 
 
Alla start-kit innehåller 1st Hy-öl + 1st phytoaktiv (se inlägg varför rengöring), 1st 24-h kräm, 1st ögonkräm & ett återfuktande serum. Det finns fyra olika startkit: 
Vita balance - Torr/normal hy
Calming sensitive - känslig/normal hy
Perfect combination - bland hy
Advanced biogen - Mogen/äldre hy
 
 

Moroccan mint

När jag var i Egypten fick jag smaka på deras mint-te med mynta i. Jag blev kär direkt.

Nu hittade jag de närmaste jag kommer här hemma. Så för er te-älskare, PROVA! :)


Varför Peeling?

Kort om peeling: Peeling delas lättast in i två typer - Kemisk & Mekanisk. Kemisk peeling jobbar genom enzymer (Vanligast enzym från papaya eller ananas), medans mekanisk peeling innehåller någon form av korn (ex. persikokärnor, lavastenar, jojobavaxkulor etc.).
 
Vad gör en peeling? 
- Tar bort döda hudceller
 
- Ger en jämn och slät hudyta
 
- Förbereder inför kommande produkter
 
Hur använder jag peeling? 
Peeling vid känslig, torr eller inflammerad hy: Peela 1 gång i veckan, fördelaktigt med en enzympeeling som är mildare än mekanisk peeling. 
Peeling vid normal/fet/bland hy: Peela 1-2ggr i veckan, mekanisk eller kemisk är lika bra, dock gärna mekanisk på en fetare/tåligare hud. 
 
Peeling ska gärna kombineras med ansiktsmask, så applicera gärna mask efter ni peeltat - för maximal effekt! 
 
 
Förlag på peelingar till ansiktet: 
 
1. Md. formulations face and body scrub 449kr. (Mekanisk)
Passar utmärkt för de flesta hudtyper och för den lata, då den både passar ansikte och kropp. 
 
 
2. Babor Mild peeling 219kr (Mekanisk)
Peeling för det flesta hudtyper med krossade persikokärnor. 
 
 
3. Elemis papaya enzyme peeling 30pund (320kr) (Kemisk)
Enzymepeeling som penslas på och låt vara kvar i 10-15minuter, och tvätta sedan bort. Klart! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0