Att flytta ihop!

Att flytta ihop kan både vara bra och dåligt, men det är definitivt spännande, läskigt och nytt! En riktig omställning. Så mycket händer i en liv bara genom att flytta hemifrån och att flytta ihop med någon är ännu större.

Man måste nu lära sig att man alltid är två. Man är alltid båda om ett beslut och man måste lära sig att kompromissa och prata. Dessa två ingredienser är såklart alltid existerande i ett förhållande, men de sätts på prov ordentligt om man flyttar ihop.


Som i förhållande krävs de en del saker för att få det att fungera. Många av de viktigaste grundstenarna i ett förhållande är vad som behövs när man flyttar ihop.


Mina Tips! För att få det att fungera bättre om ni bor ihop eller om ni kommer bo ihop i framtiden.


Lär er kompromissa

När man bor ihop måste alla beslut vara tillsammans, som jag sa förut. Man måste därför vara flexibel för varandra och varandras åsikter.


Lyssna på varandra

Att lyssna på varandra är alltid viktigt och speciellt när man bor ihop. Det hänger även ihop med att kompromissa. Man måste lyssna på sin partner och lära sig att diskutera.


Var ärliga mot varandra

Att vara ärlig är alltid de viktigtaste. Man måste vara ärliga mot varandra om hur man känner i olika situationer och man ska alltid komma ihåg att berätta för varandra hur man känner. Ett tips! Ta alltid en stund varje dag, kanske på kvällen innan ni lägger er, och prata om dagen, om allt som har hänt och hur ni upplevde det.


Lär er att ta tid för varandra och er själva!

Det allra viktigaste när man bor ihop är att inte glömma att ta tid för er själva. Man måste klämma in lite ensam tid med sig själv, nu när man är så tätt inpå varandra. Man måste även se till att ha riktig kvalitets tid med varandra, och inte bara ses hemma i farten. Man måste ta tid att göra något eller kanske t ex bestämma en kväll då det är bara ni, vad ni nu väljer att göra är upp till er. Ni kanske lagar god mat, köper något gott och myser i soffan eller tar ett mysigt bad. Det viktiga är att det är bara ni.



kommentarer

Lämna gärna en kommentar, Observera! Alla kommentarer måste godkännas innan dom publiceras.

kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback