Att behålla brännan

Nu när sommaren börjar närma sig mot sitt slut, vilket den ju tyvärr gör, är det dags att börja ta hand om huden lite extra för att fortsätta se sommarbruna och solskyssta ut en bit in på hösten. 
 
Hittade ett klipp från nyhetsmorgon i Tv4 på en hudterapeut som förklarade väldigt bra. (Spana in klippet i länken längst ner i inlägget). Och det hela sker i tre steg. 
 
1. Peeling
Peeling bör göras 1-3ggr i veckan på kroppen, och 1-2ggr i veckan i ansiktet. Använd alltid en peeling anpassad till ansiktet, då den måste vara mildare och inte rivig. Till kroppen kombineras peeling med fördel med skrubbvante eller borste. 
 
2. Återfukta
Bodylotion, olja, creme, serum etc. Efter peeling är det alltid viktigt att återfukta huden. Att smörja in sig ska man alltid göra, kroppen varje dag - och ansiktet morgon och kväll. Använd produkter speciellt anpassas efter din hud i ansiktet. 
 
3. Fuska
B-U-S, Solpuder eller Bronzing gel/Färgad dagkräm i ansiktet. 
När huden är förbered är det dags att fuska litegranna, för att behålla lystern och färgen lite extra. Välj den metod som passar dig bäst - och som alltid - rådgör gärna med din/en hudterapeut för att välja produkter som passar just dig. 
 
Tycker det är så kul att se att både Babor och Elemis har flera produkter med i samlingen på borden i klippet. För er som är extra torra kan jag rekommendera den röda oljan som Annica visar. 
Elemis har två olika oljor, en som heter Japanese camelia oil (Perfekt på bristningar, under graviditet eller för mycket känslig hud. Doftfri) och Frangipani manoi oil (Bas med kokovax så den är stel i rumstemp. skölj under varmt vatten en kort stund för att få den flytande. Dofta ungefär godis, nästan så man vill slicka på sig själv efter man använd den. Helt underbar.) 
Oljorna ligger runt 30pund styck (Ungefär 330kr + frakt) men håller i en evigthet. Och för er som gillar Elemis kan jag starkt rekommendera denna internetsidan, då dom har mycket fina erbjudanden och paket där man i princip för två produkter för priset av en. 
 
timetospa.co.uk
 
 
 
Länk till klippet på Tv4 Nyhetsmorgon:
 
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2414729&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

kommentarer

Lämna gärna en kommentar, Observera! Alla kommentarer måste godkännas innan dom publiceras.

kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback