Så går du till väga för att hitta en auktoriserad hudterapeut

Det viktigaste att kolla efter gällande hudterapeuter är att dom har har gått en SHR-godkänd utbildning. SHR står för svenska hudterapeuters riksförbund och det finns idag 7 stycken godkända skolor i Sverige. 
Att skolan och hudterapeuten är SHR-godkänd ger dig som kund en kvalitetssäkerhet på arbetet - att det utförs av en väl utbildad terapeut. 
 
Följande skolor är SHR-godkända: Yrkeshögskolan för hudvård & spa, Gilda skolan, Elisabethskolan, International beauty school och Yrkeshögskolan i Landskrona.  
 
Inte alla salonger är medlem i SHR, men kan fortfarande ha hudterapeuter som är SHR-godkända och på så sätt också är auktoriserade. Om salongen är medlem i SHR kan det finnas en logga någonstans på salongen, också ofta skylten nedan. I princip alla seriösa salonger i Sverige är medlem i SHR. 
 
Om det inte finns någon logga på salongen, fråga! Precis som skylten säger kan vem som helst i Sverige kalla sig själv hudterapeut och öppna en salong - så var noga och kolla upp saken innan du går på behandling. 
För att söka på salong och kolla om dom är medlem kan du gå in på SHR's hemsida: http://www.shr.nu/?q=sok_salonger
 
Ytterligare diplom är Cidesco, vilket är det internationella förbundet för hudterapeuter - och där är det 3 skolor som är godkända. Om en salong/hudterapeut har Cidesco betyder det att den även är internationellt auktoriserad - och kan då jobba över hela världen. 
 
Följande skolor är Cidesco-godkända: Yrkeshögskolan för hudvård & spa, Elisabethskolan och Gildaskolan. 
 
 
 

kommentarer

Lämna gärna en kommentar, Observera! Alla kommentarer måste godkännas innan dom publiceras.

kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback